Conservatief-liberaal, diepgravend en recht door zee

Wat een verademing om eens uit te kunnen praten.

– Zowel Perry Pierik als Ad Geerdink na een interview bij Batavieren Podcast

 

Over ons

De Batavieren Podcast is in oktober 2016 opgericht door Zlata Brouwer en Sander van Luit. Zij zagen dat conservatief-liberaal Nederland een degelijk kanaal miste waar ruimte was voor inhoud zonder taboes. Sinds April 2017 worden zij bijgestaan door Wim van den Bergh, Jurriaan Mulder en Paul Bahlman.

Iedere week, op vrijdag/zaterdag, zetten wij een uitzending op Youtube, Soundcloud en iTunes. In deze afleveringen houden wij besprekingen met interessante gasten over actualiteiten, bijzondere onderwerpen en goede boeken.

Bezoek als Batavier ook onze evenementen! Wij organiseren regelmatig borrels en soms organiseren wij uitjes. Op deze evenementen ontmoeten redacteur, luisteraar en podcastgasten elkaar onder genot van een drankje. Ook kun je ons liken op Facebook of lid worden van onze Facebook groep Waere Batavieren!

 

De presentatoren

 

Zlata Brouwer is professioneel violist en eigenaar van Zlata Strijkinstrumenten. In diepe tweestrijd tussen liberalisme en traditionalisme. Is een sterke onafhankelijke vrouw, maar heeft een zwak voor de patriarchaat.

 

 

Sander van Luit is de eigenaar van Liberty Central. Een onverschrikt liberaal en republikein. Als het aan hem ligt wacht er nog een guillotine voor het Koningshuis. Verder een heel zachte en vriendelijke man.

 

 

Jurriaan Mulder is onze hoofdredacteur. Hij studeert politicologie, werkt in een Engelse herenmodezaak en is fulltime Burgherheer. Ziet de Batavieren Podcast als de laatste hoop om de samenleving wat goede oude deugden bij te brengen.

 

Wim van den Bergh werkt in de IT en is een beruchte JOVDer. Ontloopt geen enkel debat en fileert zijn tegenstanders met een glimlach. Doet aan waterpolo.

 

 

Paul Bahlman studeerde architectuurgeschiedenis. Als íemand de Nederlandse Paul Joseph Watson is, dan is hij het. Reactionair op straat; tussen zijn lakens heerst het patriarchaat.