Aflevering 100 – Esther van Fenema over klassieke muziek, psychiatrie en de hedendaagse samenleving

Met Esther van Fenema bespreken we aan de hand van de klassieke muziek en de viool de huidige problematiek in de samenleving. Dit naar aanleiding van haar recent verschenen boek “Het ontstemde brein” over haar ervaringen als psychiater op de muziekpoli.

Presentatie: Zlata Brouwer

Bestel “Het ontstemde brein” hier:

https://www.bol.com/nl/p/het-ontstemde-brein/9200000094984299/?suggestionType=typedsearch&bltgh=kRjtj7vhe1EXC21SeR1A1A.1.2.ProductTitle

Stem op ons bij de Online Radio Awards: https://onlineradioawards.nl/

Like ons op Facebook: www.facebook.com/batavierenpodcast/

Word lid van onze Facebook groep Waere Batavieren: www.facebook.com/groups/366473753824595/

Vorige

Aflevering 99 – Anselmus Poneli over de invloed van architectuur op de maatschappij

Volgende

BatavierenLifestyle #2: Meestercoupeur Tom van het Hof

  1. Maaike

    Een mooi en interessant interview met Esther van Fenema. Als docent Frans in het middelbaar onderwijs herken ik zeer het feit dat veel leerlingen niet meer bereid, en wellicht ook niet meer in staat, zijn om uren te investeren in het zich eigen maken van deze taal. Als het nut niet direct duidelijk is en de moeite te groot, dan geven leerlingen snel op. Geestelijke verrijking en algemene ontwikkeling op gebied van taal en cultuur zijn geen waardevolle criteria meer. Ouders ondersteunen hun kind hierin. Geld verdienen en status is wat telt. Het profiel Cultuur en Maatschappij wordt gezien als minderwaardig en voor kneusjes. Jammer.

    Esther, zeer waardevol dat je angsten en depressie bespreekbaar maakt, evenals het feit dat geluk geen permanente staat van “zijn” is. Dank!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén